Tori Outjers 65ste Meikoningin van de Schinveldse Jonkheid

SCHINVELD – Zoals gebruikelijk vierde mei-vereniging “De Jonkheid” Schinveld in het eerste weekend van mei de traditionele Meifeesten. Als hoogtepunt van de meifeesten werd op de zondag 6 mei de 65ste Meikoningin uitgeroepen.

Reeds in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 mei probeerde een groep oud-leden van “De Jonkheid” onder leiding van Jo ‘Poekie’  Arets de nieuwe Meikoningin van Schinveld te achterhalen. Deze ‘Derde Partij’, zoals zij zichzelf noemen, groef op een 4-tal adressen een gat in de tuin waarmee zij aangaven dat hier de Koninginne-Den zou komen.

Op zondag 6 mei brak voorzitter Joey Geraets van Mei-vereniging “De Jonkheid” om 14.00 uur de spanning onder het publiek voor het gemeentehuis en riep Tori Outjers, wonende op de Eindstraat te Schinveld, uit tot nieuwe Meikoningin van de Schinveldse Jonkheid. De prille Meikoningin is 19 jaar en volgt de opleiding HBO verpleegkunde aan de Hogeschool Zuyd te Heerlen. Haar grootste hobby is dansen. Jarenlang heeft ze op hoog niveau gedanst samen met haar dansgroep van Dance Centre Benito Deane, waarmee ze zelfs op het wereldkampioenschap Hip-Hop in Amerika heeft gestaan. Nu danst ze graag in haar vrije tijd en gaat ze regelmatig fitnessen en geniet ze met volle teugen van op stap gaan met vriendinnen.  In haar resterende vrije tijd gaat ze graag met haar fotocamera op pad om de mooiste foto’s te maken. Ze werkt bij ijssalon Ijscoland en café ’t Beakse in Schinveld.

Tori is geen onbekende binnen de vereniging, naast haar lidmaatschap bij de vereniging stelt haar vader al sinds jaar en dag zijn materieel beschikbaar om te zorgen dat alle koninginnendennen veilig en netjes opgezet kunnen worden.

Na de uitroeping trokken “De Jonkheid” en “De Getrouwden” in een optocht vergezeld door schutterij St. Eligius-Juliana en Nestor Vince Joosten naar het huis van de kersverse meikoningin. Hier werd zoals gebruikelijk, de Meikoningin gekroond door de nestor. Vervolgens werd door de leden van de kapploeg, de Koninginne-Den voor het ouderlijk huis geplant waarna er een feestelijke rondgang door het grensdorp volgde. In optocht ging de stoet vervolgens naar het gemeentehuis.

Op het gemeentehuis ontving burgemeester Wolfs van Onderbanken de ‘Koninklijke gasten’ voor de laatste keer bij het gemeentehuis van Onderbanken.

Vanavond van 19:00 uur tot 20:00 uur kunt u het nieuwe meipaar feliciteren in de feesttent op de Bleekplaats te Schinveld. Na de receptie start met meibal met de band: Sweet Chili.