Tristan Goffin 64ste nestor Meivereniging “De Jonkheid” Schinveld

SCHINVELD – Traditiegetrouw hebben ook dit jaar weer de leden van mei-vereniging “De Jonkheid” uit Schinveld een nieuwe nestor gekozen.Tristan Goffin is op de algemene ledenvergadering uitgeroepen tot nestor. Hij wordt daarmee de 64ste nestor van mei-vereniging “De Jonkheid”. De nieuwe nestor is 19 jaar oud en woonachtig aan de Emmastraat te Schinveld. 

Momenteel is Tristan werkzaam bij de firma Trommelen Grondverzet te Brunssum en volgt hij daarnaast de opleiding tot machinist grondverzet op het Soma-college te Harderwijk. Naast de jaarlijkse dennestrijd en de meifeesten is een andere grote passie van Tristan carnaval vieren. Hij speelt trompet bij Sjpaskapel de Valser Noot uit Brunssum en is hij een fanatiek lid van Carnavalsclub Kump Good.

 De nieuwe nestor is absoluut geen vreemde voor de Jonkheid, zijn vader heeft jarenlang deel uitgemaakt van het organisatiecomité dat Meivereniging “De Jonkheid” ondersteunt bij de meifeesten.

De eerste taak van de nieuwe nestor is deelnemen aan de dennestrijd welke op zaterdag 15 april begint. Voorafgaand hieraan zal de 65ste Mei-Den gekapt worden door de kapploeg van “De Jonkheid”, onder aanvoering van hun nieuwe kapitein Dave Hermus.
Van vrijdag 5 t/m zondag 7 mei organiseert mei-vereniging “De Jonkheid” Schinveld voor de 64ste maal haar traditionele Meifeesten in Schinveld. Ook dit jaar heeft de organisatie een topprogramma opgesteld voor jong en oud.

Op vrijdag 5 mei zullen de ondernemers van Onderbanken de meifeesten openen met een fantastisch concept.

Het programma van zaterdag 6 mei waant ons richting Tirol met optredens van o.a. Ruud Appelhof en Legata’s Lederhosenpower.

Zondag 7 mei is het hoogtepunt van de meifeesten. ‘s Middags wordt volgens traditie de nieuwe Mei-Koningin bekend gemaakt met aan haar zijde, de nieuwe nestor Tristan Goffin. Vervolgens zal de receptie van het nieuwe meipaar plaatsvinden, waarna om 20.00 uur het Mei-Bal geopend zal worden door het meipaar. De muziek op deze avond wordt verzorgd door de band ‘Noizz’.