Cheylan Thissen 63ste nestor Jonkheid 

SCHINVELD – Traditiegetrouw hebben ook dit jaar weer de leden van mei-vereniging “De Jonkheid” uit Schinveld een nieuwe nestor gekozen. Cheylan Thissen is op de algemene ledenvergadering uitgeroepen tot nestor. Hij wordt daarmee de 63ste nestor van mei-vereniging “De Jonkheid”. De nieuwe nestor is 20 jaar oud en woonachtig aan de Kannunik van Nuysstraat te Schinveld.
Momenteel is Cheylan werkzaam op camping “De Watertoren” in landgraaf. In de weekenden houdt hij ervan om regelmatig een pintje te pakken met vrienden en is hij een fanatiek kampeerder. Een andere grote passie van Cheylan is carnaval, hij maakt sinds januari 2016 deel uit van het HoejHoej-comite, hij is bijna 11 jaar lid van carnavalsvereniging Sjilvend Alaaf.

De nieuwe nestor is absoluut geen vreemde voor de Jonkheid, zo gingen vele familieleden hem voor en heeft zijn vader ooit als voorzitter in het bestuur van de vereniging gezeten.

De eerste taak van de nieuwe nestor is deelnemen aan de dennestrijd welke op zaterdag 16 april begint. Voorafgaand hieraan zal de 64ste Mei-Den gekapt worden door de kapploeg van “De Jonkheid”, onder aanvoering van hun nieuwe kapitein Andy Beumers.

Van vrijdag 6 t/m zondag 8 mei organiseert mei-vereniging “De Jonkheid” Schinveld voor de 63ste maal haar traditionele Meifeesten in Schinveld. Ook dit jaar heeft de organisatie een topprogramma opgesteld voor jong en oud.

Op vrijdag 6 mei zullen de ondernemers van Onderbanken de meifeesten openen met een fantastisch concept.

Het programma van zaterdag 7 mei waant ons richting Tirol met optredens van Volle Pulle, Die Batseklatsers, Tirol Sound en niemand minder dat de Alpenfever.

Zondag 8 mei is het hoogtepunt van de meifeesten. ‘s Middags wordt volgens traditie de nieuwe Mei-Koningin bekend gemaakt met aan haar zijde, nestor Cheylan Thissen.

Vervolgens zal de receptie van het nieuwe meipaar plaatsvinden, waarna om 20.00 uur het  Mei-Bal geopend zal worden door het meipaar. De muziek op deze avond wordt verzorgd door de band ‘Anderkovver’.