Na 8 jaar wint de Schinveldse Jonkheid de 64ste dennestrijd

Na 8 jaar wint de Schinveldse Jonkheid de 64ste dennestrijd 

Reeds in de nacht van 28 naar 29 april wist vereniging “De Getrouwden” hun tegenstanders te snel weg te komen. Met een rij posten waarmee het gehele dorp was afgesloten togen “De Getrouwden” met de beruchte den richting Schinveldse bossen om vervolgens hier de den te verstoppen en een spel te maken dat dusdanig was dat “De Jonkheid” ongeveer alle gebieden binnen de oude gemeentegrenzen van Schinveld moest afzoeken op zoek naar de boom.


Op 29 april, na een hele dag zoeken was de den nog altijd niet gevonden en met de nacht in zicht werden de posten van “De Jonkheid” geïnstrueerd om gedurende de hele nacht alle waarnemingen te verzamelen maar ook ditmaal zonder resultaat.

Op 30 april rond de klok van 06.00uur kon men de eerste leden van “De Jonkheid” al zien zoeken in alle gedeeltes van Schinveld.

Na bijna 3 uur zoeken werd de den in een greppel direct langs de Heringsweg volledig bedekt gevonden. Een verlossende telefoontje van de vier leden die de boom vonden naar kapitein Andy Beumers volgde waarna Mei-vereniging “De Jonkheid” zich na 8 jaar weer winnaar van de dennestrijd 2016 mag noemen. 

Na deze zeer geslaagde dennestrijd maakt Mei-vereniging “De Jonkheid” Schinveld zich op voor de jaarlijkse meifeesten welke dit jaar plaatsvinden van 6 t/m 8 mei in het Burg. Adamssportpark.

Op vrijdag straten de ondernemers van Onderbanken de meifeesten met het Spring event, Zaterdag 7 mei organiseert “De Jonkheid” voor het derde maal een tiroleravond met dit jaar: Volle Pulle, Die Batseklatsers, Tirol Sound en Die Alpenfever.

Op zondag volgt het hoogtepunt van de meifeesten met het uitroepen van de nieuwe Mei-koningin met aan haar zijde nestor Cheylan Thissen. Na de receptie welke plaatsvindt van 19.00uur tot 20.00uur zal de band Anderkovver zorgen voor de muzikale omlijsting van de gehele avond.

De entree voor het hele weekend is gratis.