Sjoerd Tissingh 67ste nestor Jonkheid

SCHINVELD – Traditiegetrouw hebben ook dit jaar de leden van mei-vereniging “De Jonkheid” uit Schinveld een nieuwe nestor gekozen.

Sjoerd Tissingh is op de algemene ledenvergadering uitgeroepen tot nestor. Hij wordt daarmee de 67ste nestor van mei-vereniging “De Jonkheid”. De nieuwe nestor is 18 jaar oud en woonachtig op de Burgemeester Boschstraat te Schinveld. Sjoerd is geen onbekende voor de vereniging. 28 jaar geleden was zijn vader Arjen de 39ste nestor van de
vereniging. Momenteel volgt Sjoerd de opleiding logistiek medewerker op het Vista college in Heerlen.

In de weekenden gaat hij regelmatig stappen met vrienden en is hij een fanatiek lid van R.K.S.V. Olympia Schinveld waar hij voetbalt en scheidsrechter is. Verder viert Sjoerd graag carnaval en is hij lid van carnavalsvereniging ‘De Vrunj’. In zijn vrije uurtjes werkt hij bij ‘Heuts’ in Hoensbroek.

De eerste taak van de nieuwe nestor is deelnemen aan de dennestrijd welke op maandag 13 april begint. Voorafgaand hieraan zal op zaterdag 11 april de 67ste Mei-Den gekapt worden door de kapploeg van “De Jonkheid”, onder aanvoering van hun nieuwe kapitein Stan van Eijk.

Verder is ook de datum van het meifeest vastgesteld. Dit zal plaatsvinden in het eerste weekend van mei, te weten 1 t/m 3 mei 2020. Via de verenigingswebsite kan men het actuele programma van “De Jonkheid” bekijken: www.jonkheid-schinveld.nl