Soëlla Kleuters 62ste Mei-Koningin Jonkheid

SCHINVELD – Zoals gebruikelijk vierde mei-vereniging “De Jonkheid” Schinveld in het tweede weekend van mei de traditionele Meifeesten. Als hoogtepunt van de meifeesten werd op de zondag 10 mei de 62ste Meikoningin uitgeroepen.

Reeds in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 mei probeerde een groep oud-leden van “De Jonkheid” onder leiding van Jo ‘Poekie’ Arets de nieuwe Meikoningin van Schinveld te achterhalen. Deze ‘Derde Partij’, zoals zij zichzelf noemen, groef op een 4-tal adressen een gat in de tuin waarmee zij aangaven dat hier de Koninginne-Den zou komen.

Op zondag 10 mei brak voorzitter Joey Geraets van mei-vereniging “De Jonkheid” om 14.00 uur de spanning onder het publiek voor het gemeentehuis en riep Soëlla Kleuters, wonende Op den Henneberg te Schinveld, uit tot nieuwe Meikoningin van de Schinveldse Jonkheid. De prille Meikoningin is 18 jaar en volgt de opleiding: toerisme frontoffice, leisure & hospitality aan het Leeuwenborg te Maastricht. In haar vrije tijd houdt ze van shoppen, uitgaan en fitnessen. Soëlla is geen onbekende binnen de mei traditie, haar vader en moeder zijn reeds jaren lid van vereniging “De Getrouwden”. Daarnaast is het voor de eerste keer in de historie dat er een Meikoningin is geproclameerd waarvan de ouders actief deelnemen aan de dennestrijd en lid zijn vereniging “De Getrouwden”.

Na de uitroeping trokken “De Jonkheid” en “De Getrouwden” in een optocht vergezeld door fanfare St. Lambertus en Nestor Jeroen Beumers naar het huis van de familie Kleuters. Hier werd zoals gebruikelijk, de Meikoningin gekroond door de nestor. Vervolgens werd door de leden van de kapploeg, de Koninginne-Den voor het ouderlijk huis geplant waarna er een feestelijke rondgang door het grensdorp volgde. In optocht ging de stoet vervolgens naar het gemeentehuis.

Op het gemeentehuis ontving burgemeester Wolfs van Onderbanken de ‘Koninklijke gasten’. Na een kort onderhoud met de burgemeester en wethouders begon de receptie van het nieuwe 62ste Meipaar in de feesttent in het Burgemeester Adams sportpark te Schinveld. Na afloop van de drukbezochte receptie opende het meipaar het traditionele mei-bal waarop de band “Noizz” hun optreden verzorgde.

Met het traditionele Mei-Bal besloot “De Jonkheid” het 3-daagse meifeest, wat werd voorafgegaan door de traditionele dennestrijd tussen Jonkheid en Getrouwden in de Schinveldse bossen. Het vreedzame gevecht om de 63ste Mei-Den werd gewonnen door “De Getrouwden”.