Sydney Buijsers 69e meikoningin

SCHINVELD – Zoals gebruikelijk vierde mei-vereniging “De Jonkheid” Schinveld in het eerste weekend van mei de traditionele Meifeesten. Als hoogtepunt van de meifeesten werd op de zondag 5 mei de 69ste Meikoningin uitgeroepen.

Reeds in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 mei probeerde een groep oud-leden van “De Jonkheid” onder leiding van Jo ‘Poekie’ Arets de nieuwe Meikoningin van Schinveld te achterhalen. Deze ‘Derde Partij’, zoals zij zichzelf noemen, groef op een 3-tal adressen een gat in de tuin waarmee zij aangaven dat hier de Koninginne-Den zou komen.

Op zondag 5 mei brak voorzitter Jeroen Beumers van mei-vereniging “De Jonkheid” om 13.00 uur de spanning onder het publiek voor het voormalige gemeentehuis en riep Sydney Buijsers, wonende aan de Kerkstraat te Schinveld, uit tot nieuwe Meikoningin van de Schinveldse Jonkheid. De prille Meikoningin is 17 jaar en volgt de opleiding tot onderwijsassistent. Naast haar opleiding is Sydney werkzaam bij de Albert Heijn en is ze nagelstyliste. In haar vrije tijd wandelt ze graag met haar hond en gaat graag een drankje doen of op stap met de vriendenclub. Sydney is geen onbekende binnen de vereniging, haar vader en diverse andere familieleden zijn jaren lid geweest van meivereniging ‘De Jonkheid’.

Na de uitroeping trokken “De Jonkheid” en “De Getrouwden” in een optocht vergezeld door Muziekcollectief23 en Nestor Roel Wevers naar het huis van de kersverse meikoningin. Hier werd zoals gebruikelijk, de Meikoningin gekroond door de nestor. Vervolgens werd door de leden van de kapploeg, de Koninginne-Den voor het ouderlijk huis geplant waarna de stoet vertrok richting het voormalig gemeentehuis.
Op het gemeentehuis ontving burgemeester Geurts namens het college van de gemeente Beekdaelen de ‘Koninklijke gasten’. Na een kort onderhoud met de afvaardiging namens het college begon de receptie van het nieuwe 69ste Meipaar in de feesttent op de Bleekplaats in Schinveld.

Met het traditionele Mei-Bal besloot “De Jonkheid” het 3-daagse meifeest, wat werd voorafgegaan door de traditionele dennestrijd tussen Jonkheid en Getrouwden in de Schinveldse bossen. De twee weken durende strijd om de 71ste Mei-Den werd gewonnen door “De Getrouwden”.